martes, 16 de diciembre de 2008

SAMUEL PHILLIPS HUNTINGTON


Samuel Phillips Huntington (nacido el 18 de abril de 1927) es un politólogo y profesor de Ciencia Políticas en el Eaton College y Director del Instituto John M. Olin de Estudios Estratégicos de la Universidad de Harvard. Huntington es conocido por su análisis de la relación entre el gobierno civil y militar, su investigación acerca de los golpes de estado en países del tercer mundo y su tesis acerca de los conflictos sociales futuros. Ha sido miembro del Consejo de Seguridad Nacional de la Casa Blanca, la Presidential Task Force on International Development, la Commission on the United States-Latin American Relationships y la Comission on Integrated Long Term Strategy. En sus obras ha elaborado su propia definición del concepto de sistema político y de régimen político entre otras, que se consideran de referencia en la materia.

lunes, 1 de diciembre de 2008

EL MILLOR DELS DOS!

El filòsof que em sembla més coherent és Jean-Jacques Rousseau. Trobo que les seves idees són molt interessants i les dues opinions estic d’acord amb diferents àmbits, però Rousseau sembla que sigui més coherent en l’hora de defensar els seus ideals, ja que utilitza expressions més convincents actualment i ho justifica molt millor alhora de defensar una idea. Estic més d’acord amb que Rousseau defensi un sistema més democràtic que la nostra pròpia democràcia que no pas, com diu Hobbes que un sistema democràtic amb un cap fort i absolut, escollit lliurement per a tots i capaç d’imposar les seves lleis.

EL MILLOR DELS DOS!Doc.1- pàg 120 (L'INDIVIDUALISME POSSESSIU)

1.Aquest text ens explica les proporcions pròpies de l’individualista. Les proporcions més importants son:
L’home és lliure
L’home és l’únic propietari de la seva vida.


2.com a títol al text li posaria LLIBERTAT I AUTONOMIA


3.Les idees exposades en aquest text són relativament certes ja que provenen d´algú, que té un gran coneixement de la matèria, per això parlaríem d’autoritat. Totes les preposicions de les que porta el text, semblen coherents..Aquestes proporcions si que són vigents en l’actualitat, perquè els homes si són lliures, dels altres, són lliures de pensament i actuar segons els convingui, excepte en països amb dictadures en els quals els homes han de pensar el que el dictador mani.
El text ens porta que les persones ens relacionem per obtenir un benefici

THOMAS HOBBES i ROUSSEAU




Rousseau defensa un sistema més democràtic que la nostra democràcia, en canvi Thomas Hobbes defensa també un sistema més o menys democràtic, però la llibertat absoluta se la queda el rei.
Rousseau defensa que hem de renunciar a la nostra llibertat natural a canvi de llibertat civil i Hobbes diu que hem de renunciar a la nostra llibertat a canvi de protecció.
Thomas Hobbes pertany a un altre època(1588-1679) que Jean-Jacques Rousseau(1712-1778).Hobbes parteix d’una consideració pessimista dels éssers humans m’entres que Rousseau parteix de la hipòtesi d’un home actual solitari.
Hobbes afirma que “l’home és un llop per a l’home”, és a dir hi ha una guerra de tots contra tots m’ entres que Rousseau defensa que un home natural solidari pot ser bo per la naturalesa.Hobbes defensa que només un cap fort i absolut, farà possible una societat on es pugui conviure en pau, m’entres que Rousseau defensa la estructura de la societat com una comunitat igualitària i poc nombrosa, és a dir sostinguda per la voluntat general.